Stapelbeesten
Mobirise Website Builder
Werk in de maak
Mobirise Website Builder
Werk in de maak
Mobirise Website Builder
Werk in de maak

Stapelbeesten


Er waren eens vier huisdieren die een gewisse dood wachten, omdat zij niet meer tot nut konden zijn voor hun baasjes. Ze ontsnappen aan hun lot door zich bij elkaar aan te sluiten en samen vertrekken ze richting de stad. Gedreven door honger verdrijven ze een roversbende uit een boerderij. Ze jagen hen schrik aan door als toren van dieren op elkaars rug het huis binnen te vallen. Dit sprookje van de Bremer Straatmuzikanten van de gebroeders Grimm heeft niet iedereen meer zo paraat, maar het beeld van de ezel, met daarop de hond, de kat en de haan kennen we allemaal.

Ik hou van het silhouet van de opeenstapeling van de dieren en van de balansoefening op elkaars rug. Ik vind 't mooi dat de dieren in het verhaal elkaar vinden en hun krachten bundelen. Mijn dieren heb ik geselecteerd op hun bijzondere uiterlijke kenmerken en karakter. Het is een drieëenheid geworden van dieren uit drie verschillende continenten. Van onder tot boven:

-Het gordeldier uit Amerika.
-De galago, een nachtdiertje uit Afrika.
-Het vliegend draakje uit Azië.

De fijne structuur van patronen in het pantser van het gordeldier komt terug in de beschildering van het vliegend draakje. Alles is in twee contrast tonen gehouden met een paar harmoniërende middentonen. Ik heb geprobeerd om hun eenheid maar ook hun anders-zijn hiermee te benadrukken.

© Copyright 2023 Marsha Metselaar